Bilsemester

by - 22:49

Onsdag
Väckning halv sju för planen var att starta klockan åtta. Frukost, dusch, i med den sista packningen, ut med skräpet, i med pojkarna och iväg tjugo över åtta. Vi körde och pausade, körde och pausade... framme i Uleåborg halv två-tiden, åt lunch och gick runt på Tietomaa i 3½ timme.


Foto: Berg- och dalbanesimulator

När Tietomaa stängde körde vi några hundra meter och checkade in på hotellet Lasaretti. Skönt att vila sig en stund och bara slappa.
När det började bli dags för kvällsmat promenerade iväg och köpte något ätbart i en supermarket. På hemvägen stannade vi i en lekpark så pojkarna skulle få springa av sig lite. Det blev en sen kväll eftersom det var varmt i rummet...



Torsdag

Vaknade sjutiden och åt hotellfrukost, packade ihop och for och hälsade på Makens syster.
Halv ett var vi ute på vägen igen och styrde kosan ännu längre norrut. På IKEA i Haparanda träffade vi på resten av gänget som också var på väg till Piteå Summer Games. Storebror fick åka med i bussen från Haparanda.
Vi körde vidare och det blev igen en sen kväll efter att ha checkat in, fått en nyckel, pac
kat upp, fått i sig kvällsmat... Vi var 10 vuxna och 10 barn som fick ha ett litet dagis för oss själva (eget kök, dusch, några egna rum...)!


Fredag

Väckning för laget 05:15, frukost på skolan i närheten 06:00, match på andra sidan stan 08:00... Jag och småpojkarna stannade "hemma" och gick och åt när vi var uppstigna och mornade. Lunch, lagfotografering och en till match, middag, dagens tredje match och invigningsparad. Matcherna: Oavgjort, förlust, förlust... Jag brände mig en aning i solskenet och ännu en sen kväll...


Lördag

Väcktes 04:45 av en förälder som kom och gick ett varv i vårt rum och ut igen! Tur att det bara var jag som vaknade och inte barnen också... i så fall skulle nog h
ela gruppen ha fått vakna till vid den tidiga timmen också. Familjen gick till skolan och åt frukost, sedan en liten stunds shopping och glasspaus där det fanns otaligt många lösglassorter att välja på. Lunch. Och iväg till den avgörande matchen... laget låg sist i gruppen och om de skulle vinna denna match kunde vi ha chans att stiga till en tredje plats i gruppen. I och för sig spelade ju det ingen roll hur det gick resultatmässigt men ju bättre placering i gruppen desto tidigare spelades den sista matchen på söndag, hemresedagen. Laget skärpte till sig och trots att de är så vana att förlora klarade de av att tro så mycket på sig själva att de gick och vann matchen. Otroligt roligt! Middag på skolan och direkt till Pite Havsbad - det blev inget badande men vi hade planerat att se Dinolandet och Nimbys värld. Var där i 4 timmar och kom "hem" lite efter nio.








Söndag
Match redan 10:15, packning, städning, lunch och iväg hemåt. Storebror åkte buss Piteå-Haparanda och vi fick vänta på bussen innan vi kunde köra vidare på finska sidan. Pojkarna sov många kilometer så det blev inte lika många pisspauser som på ditresan.
Hemma igen kl 0:00 till ett hus som var 30 grader varmt, Lillebror var så lycklig att få slippa bilen och kunna krypa omkring att det blev en mycket sen natt igen...

You May Also Like

0 kommentarer